Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Der er flere og flere der har set lyset i et shelter, ikke mindst set i lyset af Covid-19, der har gjort at de fleste af os har været meget mere hjemme i år, end vi plejer. Et shelter er et hyggelig måde at få nogle gode outdoor oplevelser, og der er mange børn, der er vilde med det. Så hvad det for ganske få år siden, ikke var noget, man så meget af i haverne, så er der flyttet flere og flere smelters ind.

DIY

Noget af det, der er sjovt ved et shelter er også, at man kan lave det selv. Det kræver naturligvis, at man ikke har 10 tommelfingre og hænderne skruet nogenlunde rigtigt på, men det omvendt behøver man ikke være uddannet håndværker, for at det skal lykkes.

Hvis man er lidt en novice ud i at bygge og købe materialer osv, kan det være en god ide at købe et shelter som dette, hvor alle dele til det bliver leveret, så man er sikker på, at der ikke mangler noget, og så er det ellers bare at gå i gang. De kan naturligvis også købes samlet, men det er ikke overraskende dyrere, og så er der noget tilfredsstillende i selv at have kreeret det.

Gode til til at bygge det

En af de ting der kan ødelægge nattesøvnen noget så eftertrykkeligt er kryb og myg. Hvis de først kommer ind. Det er derfor en rigtig god ide at tænke et myggenet ind i ligningen, der kan holde det meste ude. Det kan være et der sættes på med velcro eller lignende. Det kan godt være, at det ikke er at være helt in sync med naturen, men er du først blevet ædt op af myg en nat, så vil du helt sikkert fortryde, at du ikke gjorde det fra starten.

Hvad koster et shelter?

Shelters kommer i mange forskellige størrelser og kvaliteter. Køber man det hele ind selv og ved lige præcis hvad man skal bruge, kan det gøres for under 5000 kroner. Måske har du endda allerede noget træ liggende, hvilket kan gøre det endnu billigere. Vælger du metoden hvor du køber et samlejet koster det som i det eksempel vi giver lige omkring 6000 kroner, og køber du et samlet koster de typisk fra omkring 8000 og op til langt over det dobbelte alt efter størrelse.