Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Hvis du eller din familie nogensinde har oplevet at komme hjem til et gennemrodet hjem, efter der har været et indbrud. Det er en situation som både er dyrt rent økonomisk, men i den grad også rent følelsesmæssigt. Der er ikke noget der er mere grænseoverskridende, end at én eller flere fremmede personer, har gået rundt i ens eget hjem.

Som sagt så er det en dyr oplevelse at få, da tingene på den ene eller anden måde skal erstattes. I de fleste tilfælde går forsikringsselskaberne ind og dækker dette. Men de stiller sammentidig også krav til hvilke låse du har i hjemmet. Er dit hjem udstyret med dårlige og gamle typer låse, når indbruddet sker – så kan du risikere at du intet får dækket. Det er dit ansvar at alle dine låse lever op til de standarder der er sat, hvis du skal gøre dig nogle forhåbninger om at få det stjålet – dækket af din forsikring. Undersøg derfor hvilke låse du har installeret, samt hvilke standarder der er sat. Det er oftest beskrevet på dit forsikringsselskabs hjemmeside.

Men hvor finder man godkendte låse?

Er du i tvivl om dine låse er godkendte af dit forsikringsselskab, så kan du eventuelt spørge dit forsikringsselskab om dette. Vurderes det, at dine låse er forældet, så bør du tage fat i din lokale låsesmed i Helsingør (så fremt det er her du bor), for at få udskiftet dem – med låse som dit forsikringsselskab har godkendt.

Når du har fået udskifte din låse, kan du være sikker på at du nok skal få den økonomiske hjælp, som du har brug for, efter et indbrud i dit hjem. Indbruddet bliver derfor mindre dyrt rent økonomisk, men desværre bliver det ikke mindre hårdt – følelsesmæssigt.