Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Det er rigtig hårdt, når en man holder af dør. Det kan ofte være svært at finde hoved og hale i det hele, da man er ked af det, vred og uforstående. Det kan derfor også virke koldt og kynisk, at man næsten med det samme skal ud og klare en masse arbejde og betale for at ens afdøde ven kommer godt herfra. Det kan nemlig blive meget dyrt, når man er pårørende til en der er død. Det er selvfølgelig ikke slemt, hvis den afdøde har efterladt en sum penge. Dette er dog ikke altid sikkert. Når den afdøde ikke efterlader nogle værdier, så er det de pårørendes ansvar. Og dette kan blive dyrt.

Dødsboet skal ryddes

Når folk dør, så nytter det ikke noget, at deres hus eller lejlighed bare bliver stående som den er, også selvom den måske er betalt for. Derfor skal dødsboet selvfølgelig ryddes. Dette er de pårørendes ansvar. Dem som arver skal selvfølgelig have de ting fra boet, som de arver, og resten af værdi skal enten sælges eller deles imellem de pårørende. Man kan dog godt betale sig fra at få boet ryddet, og dette kan faktisk blive gratis, hvis boets resterende genstande overskrider prisen på rydningen. Du kan læse mere om rydning af dødsbo her.

Begravelsen skal holdes

Selvom begravelsen ikke lige frem er nogen fest, så er for mange vigtigt, at den er smuk og veludført. Dette kan godt blive dyrt, da der skal betales for kirke, blomster, kirkesanger og så selvfølgelig gravøl efterfølgende. Så det er klart bedst, hvis samtlige pårørende slår sig sammen om arrangementet.

Gravstedet bliver en ny udgift

Det er jo ikke helt gratis at have en gravplads, da man jo i princippet lejer den. Man lejer den selvfølgelig mange år ad gangen, men jo flere år man har den, jo dyrere bliver det efterhånden.