Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Mere eller mindre alle danskere har efterhånden en smartphone, og dem der ikke har det nu, kommer nok aldrig til at få det. Hvilken mobil vi render rundt med i lommerne og dog meget forskelligt. En af de absolut mest populære producenter er naturligvis Apple, der med deres iPhone også var med til at få gjort smartphonen til hvermandseje.

iPhone er en fremragende smartphone, nærmest lige meget hvilken udgave du vælger. Apple er dog også et af verdens absolut største brands, og der er ingen tvivl om, at meget af det du betaler for er design og ikke mindst brandet.

Der findes mange producenter på markedet, og kigger man på Samsung og Huawei laver de modeller der som minimum kan konkurrere med iPhonen, men til priser der er langt lavere. Du kan med andre ord spare mange penge, hvis du går mere op i funktionalitet end i branding.

Der er mange der har en smartphone, men som slet ikke benytter sig af de muligheder der er i dem. De populære og dyre modeller er små computere, der mere eller mindre kan klare alle de samme ting som en computer, men det er altså de færreste af os der rent faktisk benytter disse funktioner.

Browser, apps og kamera

Dybest set skal en smartphone ikke være særlig smart for at opfylde de behov de fleste af os har. For hvis den kan gå på nettet med browseren, hente apps som Facebook, Instagram, Netbank, snapchat og lignende, sende sms’er og tage billeder, så er man faktisk dækket rimelig godt ind – og det kan alle modeller naturligvis – og selvom der kan være forskel på kvaliteten af kameraet, så bliver langt de fleste billeder kun set på telefonen, og her betyder det meget lidt hvor godt kameraet er. Det er først når de skal over på en stor skærm eller fremkaldes, at det har en reel betydning.

Du kan købe den nye iPhone X til omkring 10.000 kroner, eller du kan købe 4-5 billige mobiltelefoner til samme pris, og som mere eller mindre kan det samme. Valget er dit, men hvis du vil have råd til mere, så er æblet sjældent det bedste valg.