Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Hvis du nogensinde har skulle købe blæk til din printer, så har du nok også undret dig en lille smule over prisen på et par blækpatroner. For det er bestemt ikke unormalt at et sæt blækpatroner koster det samme eller meget mere end din printer, hvis du har købt en billig model. Hvilket er til trods for at din printer er blevet leveret inklusiv blæk. Det kan med andre ord være lidt svært at forstå hvorfor prisen på blæk er så høj som det er tilfældet.

Drop originalerne 

En anden ting man kan undre sig over, er at man kan købe en HP eller Canon printer til blot et par hundrede kroner. Det hænger dog så igen sammen med prisen for blæk. For det kan godt være at HP eksempelvis taber penge på at sælge en printer, men de sikrer sig en kunde, der på sigt køber blækpatroner eller printer toner, og her kan de hurtigt tjene det hjem, som de har tabt.

For dig som forbruger findes der dog en måde at omgå dette, nemlig ved at købe kompatible patroner i stedet for de originale. Vælger du uoriginale patroner i stedet for de originale kan du spare helt op til 80% af prisen.

For år tilbage bestod dette i, at man selv fyldte blæk på med noget der mindede om en kanyle, sådan er det dog ikke mere. Du køber du blot patronerne (du kan blandt andet købe HP patroner her) og isætter dem dem helt som var det de originale, de virker på præcis samme måde. Forskellen er bare at de de koster meget langt mindre end de dyre dråber fra de originale producenter.

Ting som dette kan nogle gange betale sig at købe i vores nordiske nabolande, hvis man holder lidt øje med valutakurserne. Her kan der nemlig ofte være lidt at spare, hvis den norske eller svenske krone er lavet lavere end den danske. Så det kan godt betale sig at smutte forbi Google.se og søge på “Bläckpatroner