Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Det er dyrt at få børn. Det finder man meget hurtigt ud af, når familien bliver forøget eller hvis man bare kender nogen der får børn. Selvom man godt ved at det koster mange penge, og at det er dyrt med små mennesker i huset, så er der alligevel mange der bliver overrasket over HVOR dyrt det egentlig er. Allerede inden barnet er født skal der være købt tøj, autostol (hvis man ellers har bil) seng, madras, barnevogn, bleer og meget andet og man kan hurtigt bruge mange tusinde kroner mere end man havde troet.

Spar hvor du kan

 At få børn er den største gave man kan få i livet, men for de fleste er det bestemt også en af de dyreste, men det kan faktisk godt lade sig gøre at spare, uden at skulle gå særlig meget på kompromis. For selvom man gerne vil spare, så er der nok ikke nogen, der ønsker, at det skal gå ud over barnet. Der er eksempelvis nok ikke nogen der vil købe en billig autostol, hvis den ikke er sikker, eller en seng der kan falde sammen, fordi den er 50 år gammel.

Det er altså ikke alle steder, man skal spare, bare fordi man kan. Men der findes nogen steder, hvor man sagtens kan spare uden at barnet på nogen lider overlast.

Køb NOGET brugt tøj

 Nettet flyder næsten over med brugt børnetøj, og app’s som Reshopper er blandt de mest populære blandt mødre. Der er meget tøj man sagtens kan købe brugt. Det kan eksempelvis være til det første halve år, hvor barnet vokser fra den ene størrelse til den anden med lynets hast. At købe dyrt ind her, er næsten at smide ting ud af vinduet. Desuden kan man være sikker på at venner og familie nok skal komme forbi med en gave.

Det er dog stadig en god ide at købe nyt og ubrugt tøj, eksempelvis sovedragter og lignende. Køber man disse brugt er de ofte forvasket og ikke så bløde som dit barn fortjener. Sørg desuden for at det ikke er noget der har været brugt af mange børn, men helst kun et enkelt.

Sy ting selv

Uden at du behøver være den helt store håndarbejdsguru, er der mange ting du kan sy selv og spare mange penge. Det kan være alt fra en babynest (som denne) til lagner til madrasser og betræk til dyner. Disse er utrolig lette at sy, og du kan spare mange penge, da et betræk hurtigt kan koste 2-300 kroner, og stof kan købes langt billigere.

Få råd til det sjove

Hvis du sparer på de lidt mere kedelige ting, er der råd til at bruge lidt mere på de lidt sjovere, og måske flere ture og oplevelser – når barnet bliver lidt ældre.