Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

I stedet for at gå ned på den lokale grillbar og hente lækker tømmermænds mad hver eneste søndag, kan man i stedet begynde at lave maden selv. Det er ikke helt lige så snasket, men det er til gengæld meget lækkert. Man kan efterhånden lave nogle rigtig lækre retter hjemme, som minder meget om dem, man kan købe rundt om hjørnet.

Burgers med pommes frites

Burgers med pommes frites er en levende legende blandt den danske befolkning. I stedet for at køre ned og købe nogle fritter, der har svømmet i friture en halv dag, kan man i stedet lave nogle sundere alternativer hjemme. Oveni at det er sundere, er det også langt billigere, når man laver mere end én portion.
Man kan købe en frituregryde, som kan bruges i hjemmet. Til denne gryde køber man bare helt almindelige billige pommes frites fra det lokale supermarked. Til dem laver man en lækker burger med helt friske råvarer, der er nyskårne og måske endda økologiske – lækkert.

Et alternativ til den omtalte frituregryde kan man lave sine pommes frites i ovnen. Her tilføjer man lidt forskellige krydderi, hvis man ønsker at lave dem, som de gør hos Sunset Boulevard. Du skal bruge basilikum, persille, rosmarin, oregano, koriander, paprika, merian, løgpulver, salt og til sidst peber. Bland det hele samme og fordel herefter blandingen ud over de varme pommes frites.

Hjemmelavet pizza

Du kan lave nogle lækre pizzaer / minipizzaer til aftensmad, når du har tømmermænd. Et godt tip er at lave dem dagen inden, du tager i byen. Lav en stor portion så der er til flere dage. Alle de stykker pizza, der ikke bliver spist, putter man efterfølgende i fryseposer og i fryseren. Så er det nemt lige at tage op den dag, hvor du skal bruge det. Optøningstiden er ikke specielt lang, så du kan sagtens tage pizzastykket ud, når du kommer hjem fra byen, sætte det i køleskabet og spise det til frokost dagen derpå.