Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Sommeren begynder at nærme sig med hastige skridt, og i takt med det, er der også en anden stor ting der nærmer sig, og det er naturligvis sommerferien, der for mange familier er en meget stor ting. Stort set hele Danmark har fri på samme tid i den såkaldte industriferie, og det betyder også at priserne på rejser, sommerhuse, campingpladser og lignende bliver presset gevaldigt i vejret, og nemt kan koste langt over 100% mere end udenfor højsæsonen.

I mange familier kan dette meget nemt presse økonomien og budgettet en hel del. Hvis man er en familie på 4 der gerne vil til Kreta, Mallorca eller lignende, kan det meget hurtigt koste langt over 20.000 uden man er ude i den vilde luksus. Hvis man vil på campingplads og slå et telt op eller sætte campingvognen koster det måske ikke den slags penge, men priserne er stadig ofte langt over fordoblet i slutningen af juni og i juli.

Hold ferie ”helt gratis”

Hvis du er til camping og naturlivet, så behøver det dog slet ikke koste en formue at få lov til at slå dit telt op. Der er nemlig flere steder i landet, hvor man kan gøre det helt gratis. På Naturstyrelsens hjemmeside kan du se en stort set komplet oversigt over steder, hvor du kan slå dit telt op uden at skulle betale en krone for det. Der er dog en række regler og love der skal følges, eksempelvis er der noget med størrelsen på teltet og lignende. Dette kan du også læse på hjemmesiden.

Tager du eksempelvis til Sverige, er der mange flere steder, hvor man helt uden tilladelse og uden at skulle betale kan slå sit telt op og lade natureventyret begynde. Vælger i at tage til Sverige er det dog en god ide at investere i et myggenet (som dette), da man ellers godt kan blive temmelig plaget af de små kryb.

Hvis i vælger denne løsning kan i komme på en helt fantastisk ferie for ganske få tusinde kroner med mad osv., hvis i ellers har udstyret i forvejen eller kan låne jer til det.