Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Trænger huset til nye trægulve? Et trægulv er en stor investering: selve materialet er dyrt, og hvis man ikke selv har håndværksmæssige evner til at lægge det, skal man også dykke ned i pengepungen efter aflønning til en gulvlægger. Men det kan ikke betale sig at spare penge på trægulvet. Læs her hvorfor.

Kvalitet koster ekstra – men er det hele værd

Det kan derfor være ganske tillokkende at forsøge at spare på materialet og gå efter nogle af de billigere parketgulve eller plankegulve på markedet. Men det er en rigtig dårlig idé. For det første vil du helt tydeligt kunne se og mærke forskel på kvaliteten: Et billigt trægulv fra byggemarkedet har typisk flere skønhedsfejl. Men når gulvet først er lagt, er der ikke meget at gøre ved det. Med mindre gulvet er så fejlbehæftet, at du kan klage over det og få pengene igen. Men tiden med at lægge gulvet er jo for længst brugt.

Et godt trægulv kan holde i mange år

En anden ting, der er værd at holde øje med, er tykkelsen på slidlaget (det øverste lag hårdttræ). Jo tykkere, desto bedre, da gulvet så kan slibes ned flere gange over årene, inden det er nødvendigt at udskifte det helt. Massive plankegulve består kun af hårdttræ og har derfor den fordel, at de kan høvles ned gang på gang. Til gengæld er massive planker ikke så anvendelige til gulvvarme, idet træ er et levende materiale, der arbejder i forhold til årstidens luftfugtighed.

Trægulv til gulvvarme i højeste kvalitet

Lamelplank er i modsætning til massive plankegulve opbygget af flere lag træ. Ved at opbygge et trægulv af fx en egetræsfiner ovenpå en stabil krydsfiner, får man et meget stabilt gulv, der arbejder minimalt i forhold til årstidernes udsving, varme og kulde. Derfor er lamelplank meget egnet til gulvvarme, som mange gerne vil have i deres hjem, da det giver en behagelig varmefordeling i husets rum.

AlpoGroup leverer kraftige lamelplanker med et slidlag på hele 6 mm. Ved en afhøvling af gulvet tages der sjældent mere end 0,5 mm. Derfor er AlpoGroups lamelplank et absolut højkvalitetsgulv, der vil bringe glæde i hjemmet i mange år. Husk lige på dette, inden du bliver forblændet af knaldtilbudene i reklameaviserne.