Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Pensionsopsparing er ikke det mest sexede emne at tale om. Men ikke desto mindre er det ret relevant. Hvis du er en af dem, der har en meget gunstig pensionsopsparing gennem arbejdet, men selv har lavet en, er der en stor sandsynlighed for at du betaler meget mere end du burde i gebyrer. Betaler du eksempelvis 2500 kroner ind til pensionen hver måned, så er der en stor sandsynlighed for, at et næsten halvdele slet ikke går til pensionen, men går til gebyrer, administrative ting og forsikringer.

Hvis du har en pensionsopsparing er der stor sandsynlighed for, at du ikke får så meget ud af den, som du kunne få. Samtidig er der mange af de store pensionskasser der har flere interesser, når de investerer, og de investeringer de laver er sjældent kun i deres kunders bedste interesse, men også i deres aktionærers og lignende.

Få mest muligt ud af din pensionsopsparing

Hvis du vil have mest muligt ud af din pensionsopsparing, hvilket de fleste sandsynligvis vil, kan det derfor være en god ide at gå til en investeringsrådgiver, der kan hjælpe dig med at rådgive dig hvordan du bedst skal gribe det an. Rigtig mange går og tror, at de sparer rigeligt op til pensionen, men faktum er, at vi bliver ældre og ældre og der dermed bliver flere og flere år den opsparede pensions skal række til. Derfor er der også mange der slet ikke har så meget som de regner med. Ved at snakke med en uvildig rådgiver, kan man få et bedre indblik i, hvordan tingene rent faktisk ser ud, så du ikke pludselig står og finder ud af du mangler penge, når det er for sent.

Der er ingen tvivl om at ved at gøre tingene selv, kan du spare mange penge. Men det er vigtigt at du har en del viden om hvad du laver, din pension vokser mest muligt.