Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Det kan godt være, at vi indtil videre har gang i en rekordvarm vinter, hvor vi dårligt har oplevet noget frost indtil videre. Ikke desto mindre så er det en god ide at få tjekket op på sit hus i forhold til isolering. Der kan nemlig være rigtig mange penge at spare, ved at have et hus der er godt isoleret kontra et hus, hvor varmen kan fise ud gennem revner og sprækker. Det er en økonomisk sund investering, og så er det naturligvis godt for miljøet. Der er med andre ord mange gode grunde til det.

Tjek loft og vægge

Der er nogle steder, der er langt lettere at efterisolere end andre. Loftet er eksempelvis ofte lettere at efterisolere, end væggen. Begge dele er dog også der, hvor man vil opleve den største effekt, da det er de store flader, hvor mest varme kan forsvinde. Når det kommer til væggene er en af de mest populære muligheder hulmursisolering. Når det er muligt, altså i vægge med en hulmur, kræver det blot et lille hul i væggen og en fagmand.

Loftet er typisk også et af de steder, hvor der kan være rigtig meget at hente, hvis der ikke har været godt isoleret i forvejen. Fælles for disse ting, er at det typisk ikke lige er noget, man vil kunne klare selv.

Har du styr på vinduerne?

Et andet sted hvor der kan komme meget kold luft ind er gennem vinduerne, især hvis de er af ældre dato. Her kan der være stor fordel i at udskifte de gamle vinduer med nye termoruder, der holder meget bedre på varmen og holder den ude for den sags skyld.

Der kan dog også være rigtig meget at hente ved at skifte tætningslisterne, som kan blive møre eller nærmest forsvinde efter mange års brug. Køb nogle tætningslister og gå selv i gang med det. Det er arbejde der ikke kræver det helt store, og på en dag eller to kan du have skiftet det hele og sparet dig selv for mange tusinde kroner på varmeregningen på den lange bane.

Gråspurvene skal nok klare sig, der er ikke nogen grund til at fyre for dem.