Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Vi danskere er vilde med terrassevarmere og har virkelige taget dem til os. Tidligere var det noget der primært var forbeholdt caféer, restauranter og andre med udendørsservering. De seneste år er priserne dog kommet på et niveau, hvor langt de fleste kan være med. Som det er tilfældet med en bil, er det dog ikke nødvendigvis prisen på bilen der er den største udgift, det er alt det der kommer efter.

Gas eller el?

Der er to typer af terrassevarmere man kan vælge, enten med gas eller el. Vælger man med gas er det ild, der varmer op. Typisk er disse bedst til store områder, og kan varme mellem 10 og 50 m2 op. Hvilket naturligvis afhænger meget af vind og vejrforhold. Som udgangspunkt opvarmer en el terrassevarmer mellem 9 og maksimalt 20 m2, hvilket også er rigeligt for de fleste private. De mest effektive er typisk dem der varmer med infrarød, da disse ikke er helt så afhængige af at det er vindstille. En almindelig el terrassevarmer kan nemlig komme til at stå og skyde varme ud, uden at man nærmest kan mærke den.

Pris på opvarming

Der findes mange forskellige typer af terrassevarmere og der er derfor naturlig også forskel på, hvad det koster at bruge dem. Mens en gas terrassevarmer typisk koster mellem 17 og 20 kroner i timen, så koster en el terrassevarmer under 5 kroner. Den bruger altså ca. en fjerdedel, og selvom de ofte er en anelse dyrere i anskaffelse, så tjener de så hurtigt hjem på den lange bane. Desuden slipper du for risikoen for at løbe tør for gas med på en dejlig aften.

En el terrassevarmer er samtidig også det mest grønne valg, da en med gas udleder ca. tre gang så meget CO2 som el.