Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Der er ingen tvivl om, at det aldrig er sjovt at blive syg eller at have en lidelse. Skal man have det, er der heller ikke nogen tvivl om, at man er godt stillet her i Danmark. Udover at vi har et yderst velfungerende sundhedsvæsen, selvom nogen måske vil synes noget andet, så findes der også mange muligheder for behandlinger, hvor staten går ind og hjælper på den ene eller anden måde.Det er dog langt fra alle, der kender de muligheder det ligger inden for dette. En del af disse muligheder ligger under serviceloven §112 omkring hjælpemidler. Her er der mange, der tror at dette udelukkende er noget der gør sig gældende for ældre eller personer med et handicap – dette er dog ikke tilfældet.

Har man på grund af sin lidelse fysisk eller psykisk funktionsevne, er det nemlig muligt at søge om at få bevilliget hjælpemidler. En af de lidelser som der er flere hundrede tusinde personer der lever med, er RLS (restless legs syndrom) eller slet og ret uro i benene. Dette er langt værre end det lyder, og med uro i benene kan det være meget svært at holde sig i ro ligesom de fleste oplever at få ødelagt deres søvn på grund af lidensen.

Det kan for mange også være så slemt, at det nedsætter ens funktionsevne, og her er det så at serviceloven kan træde ind. Det er nemlig muligt at få bevilliget såkaldte kompressesionsstøvler som disse, det kan lindre symptomerne og smerterne. De bruges også til at behandle gigtsymptomer, åreknuder og lignende. Det er naturligvis en række betingelser, der skal være opfyldt for at må man få sådanne bevillinger, men det er altid en god ide at spørge sin læge og eller sin kommune, hvad der findes af muligheder for tilskud.

Det er ikke alle, der er lige gode til at informere om det, hvis man ikke selv bringer det på banen.