Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Overvejer du at få et vikarjob eller er du allerede beskæftiget som vikar? Så får du her et par tips til, hvordan du sikrer dig en god økonomi, så hverdagen kan hænge sammen.

Hvorfor blive vikar?

Mange bliver vikar, fordi de ønsker at udforske et nyt fagligt område. Det kan også være en trædesten på karrierevejen for en nyuddannet, eller det kan være en pause fra det almindelige 8-16 job, hvis man har brug for mere tid til familien. En tilværelse som vikar er ikke for alle – og for andre er det måske kun for en periode. Er du tryghedsnarkoman eller har du meget store regninger, der skal betales hver måned, kan det være en usikker vej for dig.

Er du glad for din tilværelse som vikar, og har du brug for hjælp til at opretholde en sund økonomi? Så læs med her.

Tilmeld dig et professionelt vikarbureau

Et vikarbureau er en virksomhed med speciale i rekruttering og vikarassistance. Sådan et bureau kan du med fordel alliere dig med, så du får tilbudt interessante jobs som en af de første på listen. Du får tilbudt jobs, som aldrig bliver slået op, fordi vikarbureauet har et direkte samarbejde med offentlige og private arbejdspladser. Der findes vikarbureauer, der har specialiseret sig inden for særlige brancher. Fx kan du som socialrådgiver sagtens få tilbudt vikarjobs som socialrådgiver, hvis du allierer dig med det rette bureau. For dig, der ønsker at bevare tilknytningen til dit fagfelt, er det en stor fordel. Det er naturligvis også en økonomisk fordel at minimere risikoen for at blive arbejdsløs. Så du kan bevare din faste indtægt og betale udgifter til husleje/boliglån, vand og varme, mad osv.

Meld dig ind i en a-kasse

Er du ikke allerede medlem af en a-kasse, bør du melde dig ind i dag. Mister du dit vikarjob, kan du nemlig få udbetalt dagpenge. Det giver økonomisk ro på bagsmækken samt overskud til at søge et nyt job.