Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Det er bestemt værd at gå op i, hvordan indeklimaet i din bolig er. Et dårligt indeklima kan nemlig både skade dit hjem og påvirke dit helbred. Der er flere ting, der påvirker indeklimaet, og derfor er der også flere ting, du kan gøre for at forbedre det. Hvis du sørger for et sundere indeklima, kan du mindske sandsynligheden for at blive syg. Hvis du arbejder meget hjemmefra, vil du også bedre kunne koncentrere dig, hvis der er det rette indeklima.

Mindsk koncentrationen af radon

Radon stammer fra undergrunden og er en kræftfremkaldende og radioaktiv gasart, der kan skade dit helbred. Det er i alle boliger, men du kan hverken lugte eller se det. Du kan mindske koncentrationen af radon ved at lufte ud jævnligt. Dog er det ikke helt nok, fordi koncentrationen vil stige igen så snart du stopper med at lufte ud. Derfor vil det være mest optimalt med et ventilationssystem, der konstant kan holde luften ren og sund. Læs mere om radonsikring hvis du vil bekæmpe problemet i din bolig. Det er ligeledes godt, hvis du har allergi, da ventilationssystemet på samme tid vil holde mængden af pollen nede.

Bekæmp fugt i din bolig

Det er ikke sundt at leve i en bolig, der er for fugtig. Fugten vil nemlig i værste tilfælde kunne udvikle sig til skimmelsvamp, der er sundhedsskadeligt. Hvis problemet kommer så langt, er du nødt til at få nogle professionelle til at se på det. Hvis du blot i en periode oplever en forhøjet mængde fugt, kan du bekæmpe problemet med en affugter. Ellers er det generelt vigtigt at lufte ud, når der er en øget fugt i dit hjem. Det kan f.eks. være, når du går i bad, laver mad eller tørrer tøj indendørs. Der skal du sørge for at få lukket luften udenfor.