Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

At rejse er at leve, var der en gang en kendt forfatter deres ytrede sig, og det er da også noget, som rigtig mange af os danskere er vilde med. Der er mange, der går med en drøm om at trække stikket i en måned eller to og rejse rundt i verden. Mange gør det mens de er unge og ikke har så mange forpligtelser, familiære såvel som økonomiske.

Der er mange af os der ikke fik gjort det, der nu sidder med hus og børn, og ikke mindst med en længsel om stadig at komme ud og rejse og se lidt af verden. Det kan dog være svært med børn der er i børnehave eller skole og ikke mindst nogle realkreditlån der skal betales.

Det er ikke for sent

Et andet gammelt ordsprog lyder, at man kun fortryder de ting man ikke fik gjort, og selvom det nok er en sandhed med modifikationer, så er der nok noget om snakken, og det er aldrig for sent at tage af sted og se lidt af verden.

Har man børn i skolealderen, har de typisk et par måneders sommerferie, og som lønmodtager har man også 5-6 ugers ferie, og mange har også mulighed for lidt orlov. Så det ER muligt at komme af sted, hvis man virkelig vil. Mange tænker at det er dyrt at skulle rejse rundt i sommermånederne, dette er dog typisk kun indtil man forlader Danmarks grænser, at dette er tilfældet.

Få pengene til at række længere

En god mulighed for at tjene lidt ekstra er ved at udleje sin bolig mens man er ude og rejse, enten gennem fremleje eller via tjenester som AirBnB, HomeAway eller lignende. Alt efter hvor i landet man bor og ens hus’ stand og størrelse, kan man tjene alt mellem 500 og flere tusinde kroner i døgnet. Du kan få opbevaret alle dine personlige ting på et lagerhotel (se mere her), for ganske få hundrede kroner om måneden.

På den måde kan du være med til at finansiere en hel del af rejsens pris, og hvis du lytter til alle disse råd, er drømmen måske ikke helt så langt væk som du gik og troede.