Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Alle der har eller har haft små børn, ved hvor dyrt det kan være i tøj. I de første år af barnets levetid, vokser det lynhurtigt ud af tøjet, da det ikke er unormalt at der komme et par cm på i løbet  måned. En anden ting er, at det tøj der bliver brugt meget også hurtigt kan blive slidt op, i sær hvis man ikke passer på det.

Små børns tøj er ofte meget udsat, både på grund af skidt af snavs og i bogstaveligste forstand tis og møg. Det betyder også, at det ofte skal vaskes, og der er ikke meget der slider mere på tøjet end en vaskemaskine, der kaster tøjet rundt med tusindvis af omdrejninger.

Hvis man kun køber billigt og brugt tøj, gør dette måske ikke så meget, men køber man lidt dyrere mærker og nyt kvalitetstøj, så vil man nok være lidt om ked af, at se det blive ødelagt. Økologisk uldtøj fra eksempelvis Joha er dyrere end at smutte en tur i H&M, men er stadig meget populært, og det er meget holdbart – hvis man behandler det ordentligt.

Uld er generelt meget holdbart, men det er også skrøbeligt, hvis det ikke bliver behandlet efter forskrifterne. Her er nogle gode råd du kan følge, hvis du gerne vil have, at dit tøj holder længere, og måske også kan bruges til det næste barn….

Sådan vasker og tørrer du uld

I tøjet står der hvordan det skal vaskes, og det bedste du kan gøre, er at følge dette, da der rent faktisk er en god grund til at denne seddel er der. Mange vaskemaskiner har da også et specielt program til netop uld. Noget af det uld ikke har godt af, er store temperaturudsvinginger, og lave stabile temperaturer, er det bedste du kan gøre for tøjet. Samtidig skal du sørge for at der er andre typer af stof med, og at der er fornuftigt fyldt op, så tøjet ikke kastes alt for meget rundt.

Det har bedst af at tørre i den fri luft og helst uden brug af klemme, da dette laver mærker. Den hurtigste vej til at ødelægge uldtøj, er ved at putte det i tørretumbleren, så drop dette.