Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Flytninger koster penge – og det er meget normalt. Der skal lægges penge til depositum, der skal måske bruges penge på nye møbler og der skal købes flyttekasser. Der er derfor en del udgifter i forbindelse med en flytning, men heldigvis er der nogle områder, hvor man kan spare. Vi har her samlet nogle gode tips til dig, der skal flytte, men gerne vil slippe igennem flytningen uden at tømme hele opsparingskontoen.

Bed familie og venner om hjælp

Når man skal flytte, hyrer man normalt et flyttefirma med nogle flyttemænd til at hjælpe. Det er dog langt fra en billig løsning. Ja, flyttemænd er vant til flytninger og kan derfor hjælpe – måske endda meget hurtigt – men det er dyrt, og du ender med at betale rigtig mange penge for flyttehjælpen. Det er meget billigere at bede familie og venner om hjælp. Du har sikkert også hjulpet dem med en flytning eller to, så nu er det på tide at inkassere gælden. Det koster dig blot en gang aftensmad og lidt drikkevarer – og det er meget billigere end at hyre nogle flyttemænd en hel dag.

Lej en varevogn

Det kan være fristerende at flytte ved hjælp af personbilen, så man helt slipper for udgifter til flyttebiler – men det er en meget dårlig idé. Det tager nemlig evigheder, hvis du skal flytte alt dit inventar ved hjælp af blot en personbil – og nogle ting kan uden tvivl heller ikke transporteres i din privatbil, uanset hvor stor du ellers synes den er. Det er dog muligt at spare lidt penge på flyttebudgettet ved at leje en varevogn frem for en flyttebil. I gennemsnit koster en varevogn nemlig kun halvdelen af, hvad en flyttebil koster – og den kan også transportere de helt store ting, som f.eks. dobbeltseng og klædeskab. Det kræver måske et par ekstra læs, før du har flyttet det hele, men så har du i det mindst sparet de penge. Du kan med fordel leje en varevogn billigt hos Fire Hjul i Aarhus, Horsens eller Kolding.