Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Overvejer du at sælge din virksomhed? Måske er det ved at være tid til at gå på pension, måske har du mistet lysten til at drive den, eller måske savner du bare at kunne bruge mere tid med familien – der kan være mange grunde til at ville sælge sin virksomhed. Uanset hvad, der ligger bag, er det en stor beslutning, og med den rette vejledning kan du komme ud på den anden side med et overskud, som du kan bruge på netop det, som er vigtigt for dig.

Søg råd og vejledning

Hvis du har besluttet at sælge din virksomhed, skal mange forhold være på plads, så en god og fair handel og den bedst mulige fortjeneste kan opnås. Som ejer kan det være svært at kaste et objektivt blik på virksomheden, men heldigvis er der hjælp at hente. Mange advokater tilbyder rådgivning ved salg af virksomheder og hjælper blandt andet med at optimere virksomheden, så den fremstår så veldrevet og overskuelig som muligt for potentielle købere.

Hvad skal du bruge overskuddet på?

Når virksomheden er solgt, og du forhåbentligt er kommet ud med et overskud, er der bare tilbage at beslutte, hvad pengene skal bruges på. Der er mange muligheder, så det handler egentligt bare om, hvad du foretrækker.

Mange vælger at bruge de ekstra penge på en eller flere oplevelser med familien. Livet som selvstændig har budt på mange hårde og lange arbejdsdage på kontoret, hvilket sommetider er gået ud over familielivet. Der er nemlig ikke nødvendigvis tid til begge dele, og da vi alle er afhængig af en indkomst, er arbejdet måske kommet i første række oftere end ønsket. Derfor nyder mange tidligere selvstændige eller chefer den ekstra tid, og bruger gerne overskuddet på små og store oplevelser i selskab med dem, de holder mest af.