Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Måske er du lige flyttet ind i et ældre hus, som kræver en større istandsættelse, eller måske trænger dit nuværende hjem bare til en kærlig hånd? Uanset hvad, lyder det som om du skal i gang med en istandsættelse af dit hjem. Det kan være dyrt at sætte et hus i stand, særligt hvis du ikke er den helt store gør-det-selv-type. Selvom du ikke er gør-det-selv-typen, er der heldigvis en masse små ting du kan gøre, som kan spare dig for en masse penge. Hvis du sørger for at lave noget af forarbejdet inden håndværkerne kommer og laver resten, kan der være mange penge at spare. Vi har samlet de bedste gør-det-selv-råd, som kan skabe luft i budgettet, så du kan få råd til mere.

Spar penge på tømreren

Der kan være mange penge at spare, hvis du hjælper tømreren lidt på vej med dine projekter. Du kan sagtens hjælpe til med nogle af de ting, som ikke kræver nogen tekniske færdigheder, og hermed kan du spare en masse penge, da tømreren ikke skal bruge tid på at lave det. Hvis du for eksempel skal have et nyt køkken i huset, kan du spare utrolig mange penge ved at brække det gamle køkken ned. Det kan være lidt hårdt arbejde at brække et køkken ned, men det kræver ikke nogen tekniske færdigheder, og derfor kan du sagtens gøre det selv. Ved at klare det selv, kan tømreren hurtigt komme i gang med at sætte det nye køkken op, i stedet for at bruge tid på at rive det gamle ned, og hermed har du sparet en masse penge, som du kan bruge på noget andet.

Spar penge på maleren

Du kan ligeledes spare en masse penge, hvis du hjælper maleren lidt på vej. Det kan være dyrt at få en maler til at lave det hele, og derfor kan du nemt lette arbejdsbyrden for ham, så du kan spare nogle penge. Ved at gøre alt forarbejdet klar, skal maleren kun komme og male, og det behøver ikke at tage lang tid. Hvis du sørger for at dække af med plastfolie, vaske væggene ned med grundrens og efterfølgende rent vand, samt at spartle og slibe eventuelle huller og ujævnheder væk, er dine vægge så godt som klar til at blive malet. Hvis I skal have malet lofter også, er det en god idé at male disse først, så malingen ikke sprætter ned på dine nymalede vægge.