Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

At tage på camping eller slå telt op i den fri natur er blevet yderst populært. Specielt Corona epidemien har fået folk til at drage ud i naturen. Det er dejligt at folk får mere frisk luft og benytter naturen mere. Er du kommet dertil, at du er klar til at købe dit første telt og prøve at overnatte i det fri? Så læs med her og bliv lidt klogere på at sove i telt i Danmark.

Du må ikke slå telt op alle steder

Faktisk er der ret mange steder i Danmark at man ikke må slå telt op. Den fri teltning, som man kender fra Sverige gælder ikke i Danmark. Du skal derfor være opmærksom på, at du slår dit telt op et sted, hvor det er lovligt at sove i telt.

Der er regler om hvor store telte du må slå op i det fri

Udover at du ikke må slå telt op alle steder i Danmark, så er der faktisk også regler om hvor store telte du må benytte i det fri. Faktisk må du kun slå et trepersoners telt op i det fri i Danmark. Så er i flere personer der skal sove sammen, så vil i skulle bruge to telte i stedet for et stort – i hvert fald hvis i vil følge de Danske regler og love omkring teltning i Danmark.

Køb et kvalitetstelt

Man kan aldrig være helt sikker på det danske vejr. Så selvom vejrudsigten lover tørvejr, så kan du sagtens risikere at det begynder at regne. Har du ikke købt et telt af en hvis kvalitet, så kan du risikere at det begynder at regne ind. Det er der ikke nogen der har lyst til at opleve. Undersøg derfor markedet grundigt og læs eventuelt telt test inden du køber dit telt.