Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Det er usundt at ryge, det er der nok ikke mange forskellige meninger om. Der er faktist næsten 2 danskere der dør hver eneste dag på grund af en følgesygdom, der er kommet på grund af rygning. Der er altså god grund til at kvitte smøgerne, hvis man gerne vil have et længere og sundere liv. Det er også lettere at dyrke motion, da man får bedre iltoptagelse og det dermed bliver lettere at trække vejret.

Selvom helbreddet bør være den altoverskyggende grund til at stoppe med at ryge, så er der også i hvert fald en anden grund til at lægge cigaretterne på hylden – økonomien. En pakke cigaretter koster idag omkring 40 kroner alt efter mærke, og der er meget der tyder på at de kommer til at stige i pris i løbet af de kommende år. Nogen partier vil have dem hævet til små 100 kroner, mens en del har nævnt et beløb omkring 60 kroner.

15.000 om året

Ryger du en pakke cigaretter om dagen, koster det dig typisk omkring 1200 om måneden eller tæt på 15.000 om året, ikke mindst hvis nogen af cigaretterne bliver købt på barer eller lignende, hvor de typisk koster lidt ekstra. De 15.000 kan altså meget vel stige til over 20.000 hvis de stiger til omkring 60 kroner.

I stedet for at ryge kunne du tage på ferie et par gange om året, eller flyve til New York en gang i kvartalet (ja ok det dækker godt nok kun flybilletten), udskifte din smartphone og computer hvert år – eller du kunne tage på NOMA og opleve verdens bedste restaurant, og fordi du ikke ryger vil du kunne smage maden bedre.

Det kan også koste lidt i rygestopsmidler at droppe cigaretterne, men prisen på en nicorette quickmist som denne skal kun betales et par gange, inden du sandsynligvis er helt udgiftsfri på den front, hvis du ellers har held (og VILJE) til dit rygestop.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here