Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Det kan være dyrt at rejse, men det er også godt for sjælen. At rejse kan nemlig være afslappende og oplysende og give minderige oplevelser. I en travl hverdag med et stramt budget kan det dog være svært at få råd til en ferie til hele familien. Dog findes der forskellige ferietyper og rejsemål, som er billigere end andre, så med en plan for opsparingen, viden om gode rejsetyper og de rette tips, kan det alligevel blive muligt at komme af sted.

Afbudsrejser

En af de billigste måder at komme eksotiske steder hen, er ved at bestille afbudsrejser. Ved langt de fleste rejseselskaber, der tilbyder afbudsrejser, skal ferien bestilles kort tid inden, man skal af sted. Derfor kan afbudsrejser være svære at få til at fungere, hvis der er mange forskellige kalendere, der skal tages højde for. Nogle steder er det dog også muligt at bestille afbudsrejser langt tid før rejsen egentlig finder sted.

Charterferier

Charterferier er en slags pakkeløsning, og ofte er der gode rabatter at finde, når man vælger at bestille en pakkeløsning. Charterrejser skal bestilles ved rejseselskaber, som både sørger for fly, hotel, guide og lignende, og derfor skal der heller ikke megen planlægning til, hvis du vælger at tage på denne type ferie. Hvis du og familien vil ud og opleve store dele af verden med gode rabatter, så bestil en charterrejse her.

Campingferier

En af de billigste ferietyper er campingferier. Hvis du og familien kan sove i telt og på liggeunderlag, som kan fås billigt i både butikker og online, skal I nemlig ikke betale for meget mere end transporten til pladsen, leje af campingpladsen og toiletforhold. Campingferier kan derfor blive meget billigere end ferier, hvor der skal bookes både fly og hotel. Dog er camping ikke særlig ofte lige så luksuriøst som hotelferier.