Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

I løbet af de sidste år, er det blevet dyrere og dyrere at bygge hus selv. Det betyder dog ikke, at det er en dårlig investering at få bygget nyt. Priserne på byggematerialer er godt nok faldet en smule over et par år, men samtidig er prisen på arbejdsløn steget flere procenter, hvor materialerne ifølge Finans.dk kun er faldet med omkring 0,2%. Det er altså blevet dyrere, hvis man selv vil i gang med at bygge sit drømmehus.

Det er naturligvis rigtig godt nyt for de virksomheder der bygger typehuse. De står til at tjene flere penge, da de kan tage mere for deres produkt samtidig med at der stadig er en stor efterspørgsel på nybyggede huse. Kort sagt hvis man vil bygge et hus selv, er det blevet nogle procent dyrere, end det var for ganske få år siden.

Langt fra husprisstigningerne

Prisen på et bygge et hus er dog langt fra steget med samme hast som prisen på huse generelt er. Prisen på boliger er nemlig steget mere. I gennemsnit har der været en prisstigning på parcelhuse på 4,3%, hvilket er omtrent dobbelt så højt, og dette afhænger meget af hvor i landet man befinder sig naturligvis.

Hvis man vil have mest muligt hus for pengene, kan det derfor stadig godt betale sig at få bygget et nyt, hvor man typisk både får flere m2 for pengene. Det er dog ikke den eneste fordel, da man også får det som man gerne vil have det fra start og ikke skal bruge penge på renoveringer, ombygninger og lignende. Samtidig er der som regel også langt lavere omkostninger til forbrug, da nye huse har bedre energimærke og derfor bruger langt flere kroner i varme og lignende.

Hvis du gerne vil have råd til mere hus, er det altså stadig en god ide at bygge nyt.