Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

I de kolde og mørke tider, har vi i mange familier haft skruet lidt ekstra op for varmen, haft lidt ekstra lys tændt og brugt meget mere energi. Det slut nu, foråret er her og sommeren er for alvor på vej. Al julelys, som koster enormt meget energi, er pakket væk, radiatorerne er skruet ned på minimum, og det er tid til at pengepungen skal vokse og vi skal passe lidt mere på miljøet.

God isolering også vigtigt om sommeren

Rigtig mange nyere hjem er isolerede godt, så husene i sig selv holder godt på varmen, men der er stadig ting man selv kan gøre for at hjælpe det lidt på vej. Man kan nu få isolerende gardiner som kan holde varmen både inde og ude af hjemmet. Selvom man måske i de fleste tilfælde tænker at gardiner er til for at holde solen ude, så kan man ved at have gardinet rullet ned holde varmen indenfor eller lukke den ude. Det er en stor fordel i soveværelset hvis solen bager ind. Hvis du lader mørklægningsgardinet være rullet ned hele dagen, kan du holde temperaturen køligt i soveværelset, så det er klar til i skal i seng.

Skift til LED pære

En stor del af hjemmets energiforbrug bliver brugt på at holde hjemmet lyst, men hvis man dropper de dyre elpærer og går over til elsparepærer, kan man spare en stor del af den elregning. Heldigvis går vi en lysere tid i møde, så dette råd er bliver mere relevant til vinter.

Spar på standby forbruget

Selvom det næsten ikke nødvendigt at slukke for sine ting mere, når de går på standby, så koster faktisk flere hundrede kroner årligt at have ting stående på standby. Køb en el spare skinne som automatisk slukker for alle de produkter som ikke bliver brugt, og derved spare pengene.