Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Lige nu befinder vi os i et inferno af materialisme og storforbrug. Det er nu, at der bruges penge som på intet andet tidspunkt. Julegaveindkøbene er på sit højeste, og vi bliver bombarderet med det ene tilbud efter det andet. Butikkere står i kø for at vinde os som kunder. Der står de samme ting på mange ønskesedler, og derfor er der også mange butikker, der mere eller mindre har de samme ting på hylderne – de fysiske såvel som de virtuelle online hylder

Selvom butikkerne alle sammen gerne vil have dig som kunde, og gerne vil sikre sig salg. Så kigger de naturligvis også på hinandens priser, og holder dem generelt rimelig ensartet. De ved nem udemærket godt, at bedsteforældre ikke kigger helt så meget på, om de kan spare 50 kroner, ved at købe varen et andet sted. Så selvom det bugner med tilbud, så er priserne faktisk ofte rimelig ensartet på en meget lang række varer.

Kan du vente kan du få mere

Når vi kommer et par uger længere frem, er julen slut, og butikkerne står med en masse varer, som de ikke kom af med. Nogle kan naturligvis gemmes, men de fleste skal gerne afsted, og det betyder, at der i januar kan laves rigtig gode handler. Det er ikke for sjov at januarudsalget er en af de største shoppingbegivenheder sammen med Black Friday og julehandlen. Der er allerede nogen der er begyndt at tease for deres udsalg, mens julen stadig er på sit højeste. Saxo har eksempelvis allerede en sektion for januarudsalg for bøger, og de er langt fra de eneste.

Alt er til salg

Uanset om man leder en ny telefon nye højtalere til computeren, nye møbler eller noget helt fjerde. Så kan det være en god ide at vente til januar, med at købe det, hvis man vil have mest muligt for pengene. Der er også nogle ting som ofte falder drastisk efter jul, hvilket naturligvis er de ting, der har med julen at gøre. Eksempelvis julesweaters som de her, julepynt og lignende. Der er dog meget af dette, der sagtens kan bruges til jul næste år, og så kan du gøre en rigtig god handel.

Hvis du ikke står og mangler noget lige nu og her, eller den 24. december, er det altså økonomisk fornuftigt at vente.  Er alternativ kan være, at ønske sig et gavekort. På den måde kan du vente med at købe varen til efter jul, hvor den måske er kommet på udsalg.