Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Hvis du har et pillefyr, så ved du naturligvis også godt, at det ikke er helt gratis at købe træpiller. Hvor stor udgiften er afhænger af alt fra pillefyr til husets størrelse, energimærke osv. Der er dog også en ikke het uvæsentlig faktor der spiller ind – nemlig træpillerne. Det kan nemlig godt være lidt af en jungle af finde rundt i, ikke mindst fordi der er stor forskel på pris og kvalitet.

Træpiller er lavet af sammenpressede savsmuld og træspåner, men der er stor forskel på hvilken slags træ der er brugt, og ikke mindst hvor hårdt det er presset sammen. Jo hårdere det er presset sammen jo mere vejer det og jo mere energi er der i den enkelte lille pille, og det har derfor en stor betydning for prisen. Du kan tydeligt se forskellen hvis du har en god og en dårlig træpille som du putter i vand, hvis den opløses hurtigt er den ikke presset så hårdt.

Ofte så får man hvad man betaler for, hvilket betyder, at de billigste langt fra altid rent faktisk er de billigste. For Bare fordi kiloprisen er lavere, er det ikke ensbetydende med, at du også får mere for pengene. Hvis de brænder hurtigere og afgiver mindre energi, kan besparelsen ved billigere piller hurtige blive ædt om at ineffektivitet.

Kig efter brandværdi

Det vigtigste man skal kigge efter, når man skal se på gode gode træpiller er, er på hvad brandværdien er. Brandværdien måles i kWH/kg – kilowatt timer pr kilo. Jo højere denne værdi er, jo mere energi er der også i pillerne. Der kan ofte være mange penge at spare ved at købe dem i Tyskland, men ofte er brandværdien lavere, hvis det bliver produceret billigt i Østeuropa.

Det er dog samtidig vigtigt at sige, at det ikke nødvendigvis er de dyreste træpiller, der er de bedste, og man kan sagtens finde nogen til en god pris, der samtidig har en god brandværdi, det er bare vigtigt at du kigger på tallene, inden du køber, hvis du vil have mest muligt for pengene.