Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Stokerfyret er er fyr, som både er billigt og miljøvenligt at fyre med. Men hvorfor bør man egentlig vælge et stokerfyr? Læs med her!

Du kan fyre med det, du vil

En af de kæmpe fordele ved at eje et stokerfyr er, at du har flere muligheder for, hvad du ønsker at brænde med. Hvis du fx ejer et oliefyr eller et træpillefyr, så er du jo begrænset til at brænde med henholdsvis olie og træpiller.

Hvis du derimod ejer et stokerfyr, skal du ikke begrænse dig selv til én slags afbrænding. Her kan du fx fyre med træ briketter, bøgebrænde eller træpiller. Fordelen ved dette er blandt andet, at du kan benytte dig af diverse tilbud og ikke altid skal vente på, at der er tilbud på netop dét, du fyrer med.

Det kan også være, at du er så heldig, at du har en nabo, der har en stor bunke træ liggende. Hvis det er tilfældet, så kan du tilmed fyre gratis i et stykke tid!

Du sparer penge

Man siger, at et stokerfyr koster mellem 22.000 og 45.000 at få monteret og installeret. Det lyder måske som mange penge, men tænk på alle de penge du fx kan spare efterfølgende ved afbrændingen af diverse materialer.

.. Og så er varmeregningen jo altid noget, man gerne vil spare penge på.

Du er sikker på god kvalitet

En af grundene til at du kan være sikker på at spare penge ved et stokerfyr, er dets imponerende kvalitet. Stokerfyre er kendt for deres gode kvalitet og holder nemt i 20-30 år. Læg dertil, at du ikke går glip af store varmetab, som man ofte risikerer, hvis man vælger at gå på kompromis med kvaliteten og købe et billigere fyr. Med et stokerfyr kan du vide dig sikker på, at du bruger energien fra enhver pille, træstub eller lignede, du fyrer af.

Stokerfyret har været et af de mest populære opvarmningsfyre, og det er den blandt andet pga. dens gode kvalitet.

Der findes selvfølgelig også et udvalg af træpillefyr i god kvalitet. Men du skal gå til de rigtige og erfarne inden for markedet.