Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Selvom trenden nu om stunder, er at bygge sit eget hus, som ikke skal renoveres inden for nærmere fremtid. Så er største delen af alle husejere, ejer af et hus – af en ældre dato. Disse huse er alt efter den tid de er opført i, medtaget diverse steder efter alt slags vind og vejret – samt brug. Det er svært at vurdere, hvornår et hus er af ældre dato, men efter 30 år, vil der nok være nogle ting som der skal renoveres eller udskiftes.

Bonusinfo: Danmarks ældste hus ligger i Ribe, og er formentlig 470 år gammel.

Her er nogle gode råd, som du bør tjekke, hvis dit hus er af ældre dato:

Hvor tæt er dit hus?

Et problem som opstår i mange huse er, at ind- og udgange, begynder på ikke at holde tætte – og derved trækker der hele tiden kold luft ind igennem åbningerne. Det kan både have konsekvenser for dit hjems indeklima, men også varmeregningen. Det kan altså blive til to rigtig dyre poster, hvis du ikke får styr på dine utætte ind- og udgange i hjemmet.

Hvordan ser taget ud?

Har du nogensinde løftet hagen op fra brystet og set på, hvordan dit tag ser ud? Er dit tag fyldt med skidt og snavs, kunne det være en meget god ide at få det renset. Tjek dog først hvor gammelt taget er, og i hvilken stand det er i. Er det ved at være den tid hvor det skal skiftes, så er det bare med at få det gjort, inden der sker eventuelle skader.

Tjek efter PCB

Er dit hus opført, renoveret – eller er der lavet en tilbygning i mellem 1950 -1977? Så kan der være stor chance for at dit hjem kan indeholde stoffet PCB i luften.

PCB er en gruppe industrielt fremstillede stoffer, som blev brugt i byggematerialer i netop denne periode. Du kan få dette tjekket af en fagmand, og evt. få noget PCB forsegling, lagt i dit hjem. Vil du vide mere om hvad PCB er, så kan du læse mere om PCB netop her.