Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

I dag lever vi heldigvis i et samfund, hvor der aldrig har været mere fokus på miljøet. Derfor gør EU, regeringer, virksomheder og mange af os privatpersoner meget for at sænke vores energiforbrug. Men selv før global opvarmning blev et kæmpe emne i de danske husholdninger, så var det en fordel for danskerne at bruge så lidt energi som muligt. Det koster jo nemlig penge at bruge energi. Derfor er det både en fordel for miljøet og vores pengepung at købe produkter med lave energiforbrug. Men inden i køber jeres produkt, vil i kunne se dette energiforbrug på energimærkningen.

Energimærkning er ikke bare til hårde hvidevarer

Energimærkeordningen er dog ikke kun til for at fortælle om energiforbruget på hårde hvidevarer, fjernsyn osv. Men Energimærkningen kan bestemt også være praktisk, når man skal købe eller sælge hus. Det er ikke alle huse der er lige energivenlige, da det selvfølgelig afhænger meget af, hvornår huset blev bygget. I dag bliver alle nybyggede huse energimærket fra start, så huskøberen kan se hvor energivenligt huset er. Dette kan man dog også få gjort på sit gamle hus. Læs mere om energimærkningen her.

Fordele ved energimærkningen

Lige meget om man har tænkt sig at blive boende eller sælge sit hus, så kan det betale sig at få foretaget sig en energimærkning. Ved at få foretaget en energimærkning, finder professionelle håndværkere ud af, hvor meget energi huset bruger, hvor den forskellige energi bliver spildt og hvad der kan gøres for at få det forbedret. Hvis man ønsker at blive boende, kan man nu få det ændret, så man fremover bor billigere og grønnere. Hvis man gerne vil sælge, kan man nu sælge med større gennemsigtighed og få en bedre pris, hvis man fikser problemet. Fremtiden er grøn og derfor vil flere huskøbere lede efter huse som har en god energimærkning.