Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Der er rigtig mange af os, der handler tæt på hver dag. For mange er det nærmest en helt naturlig del af dagligdagen, at man lige handler på vej hjem fra arbejde. Det er dog dybest set en rigtig dårlig ide, hvilket der er to åbenlyse grunde til. 

For det første sparer man en masse tid, og man får pludselig en op mod en halv time mere hver dag, som man ikke skal spilde i et supermarked og en kø, men i stedet kan bruge med familien. For det andet kan man spare rigtig mange penge ved kun at handle et par gange om ugen i stedet for kun IKKE et handle et par gange om ugen. 

Det menes at man kan spare op mod 30 og nogen mener endda helt op mod 40% ved at handle stort ind en enkelt gang om ugen, og så måske lige supplere en enkelt gang. Ved at købe større ind tænker man over, hvad man skal have. Det betyder, at der ikke kommer så mange impulsive ting i kurven eller vognen. Det er ofte disse, der får det til at løbe op. Samtidig har mange en tendens til at købe lidt flere usunde ting, fordi de handler når de er sultne. 

Sæt indkøbet i system

Hvis du gerne vil spare penge og tid, har du to måder. Du kan vælge at handle stort ind en enkelt gang, eller du kan bestille det hele online på Coop, Nemlig og hvad de ellers hedder. Et lille tip er at lade være med at gøre det søndag, selvom det kan virke nærliggende. Frugt, grønt og brød er oftest ikke friskest om søndagen, da butikkerne ikke har fået varer. 

Skriv en indkøbsseddel i løbet af ugen. Lad hele familien være med, køb eventuelt en tavle som denne, og lad bare børnene og ægtefællen komme med forslag. 

Billedet er lånt hos Skiltex.dk
Billedet er lånt hos Skiltex.dk

Ved at handle til mange dage, kommer du automatisk til at lave madplaner, eller i hvert fald overveje, hvad der skal på menuen i løbet af ugen. Du vil også hurtigt finde ud af, at dette kan spare dig for både tid, penge og hovedkvaler.