Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Det er ofte en af de store økonomiske beslutninger, når man skal anskaffe sig en bil. Derfor kan det også svare sig at være grundig i sine overvejelser, og for vejet beslutningen op ved at spørge ind til sine kørselsbehov, økonomiske situation, krav til bilen m.m.

Hvis du køber…

Hvis du køber en bil, kan du tit gøre en god handel, der passer til din økonomi. Også fordi det naturligvis er muligt at forhandle og spørge til rabat. Det er ikke altid, at det lykkedes, og særligt ikke, hvis det er en ny bil. Til gengæld kan du så typisk forhandle dig frem til ekstraudstyr som en form for rabat.

Når du køber din helt egen bil, er det naturligvis også dit ansvar, at den får service og bliver vedligeholdt. Dog har nye biler i Danmark altid reklamationsret og typisk også en for garanti udstedt af fabrikken. Nogle biler arbejder f.eks. med motorgaranti, men der afhænger altid af de enkelte bilmærker.

Når du ejer, kan du også selv bestemme, om du vil sælge bilen igen. Hvor meget du da kan få for den, afhænger af dens stand og den generelle pris på markedet. Planlægger du derfor at købe en bil til mange år, er der som regel ikke nogen stor videresalgsværdi i det. Tabet af værdi kan ofte beregnes online, fra f.eks. FDM og andre instanser. Men dette vil naturligvis være vejledende. Samme steder kan du typisk også finde guides til køb af brugt bil, hvis du overvejer det.

Hvis du leaser…

Hvis du vil lease din bil, er det leasingstedet, som har ansvaret for bilens service og vedligeholdelse, da de ejer den. Fordi ejerforholdet tilfalder dem, kan du naturligvis heller ikke sælge bilen og få nogle af dine penge retur. At lease bil skal derfor udtænkes på baggrund af dine behov, men til gengæld kender du din pris for bilen.

Når du leaser, skal du derfor også finde ud af, om du skal bruge en aftale med frie kilometertal eller skal være inden for et interval. Vælger du en aftale med et mindre kilometerantal, skal du sørge for at overholde dette, da det ellers i nogle tilfælde kan blive dyrt, når der afregnes overkørte kilometer.

Hos Aunsbjerg tilbyder de fleksible aftaler, så kunderne finder den bedste løsning til deres behov. En sådan løsning er god, fordi du skræddersyer din aftale til dine kørebehov, hvilket kan give en rigtig god pris. Dertil har du ikke udgifter til vedligeholdelser og mere, men kender din præcise månedlige udgift. Det er fordelen ved leasing.