Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Det er dyrt at have medarbejdere på arbejdspladsen, som er syge af den ene eller anden årsag. I de fleste tilfælde er det dig som arbejdsgiver, der skal betale lønnen for den eller de medarbejdere som er sygemeldte. Så ville det ikke være værd at foretrække, selv at kunne være med til at holde dine medarbejdere raske?

Hvordan kan jeg holde mine medarbejdere raske?

Det er klart, hvis de løber ind i en influenza, så er der ikke så meget du kunne have gjort anderledes – medmindre det er dig selv eller andre som har taget det med på arbejde. Sørg derfor for at have nul tolerance over for, at folk møder på arbejde når de er syge. Det kan blive rigtig dyrt for dig i sidste ende.  Generelt skal der også bare holdes en god hygiejne, så chancen for smitte nærmest ikke er aktuel.

Man skal naturligvis ikke være fanatisk med alting, men det gør meget at være opmærksom på, hvad man kan nemt kan forhindre.

Du skal selvfølgelig også have fokus på det fysiske helbred

Sygdom forekommer også, hvis dine medarbejdere oplever problemer med deres fysik, f.eks. skader på ryg og led. Hyppige smerter i disse regioner kan gøre dine medarbejdere uarbejdsdygtige flere gange i løbet af et år. Men kan du som arbejdsgiver undgå dette? Ja, det kan du faktisk. Sådanne skader kommer hyppigst ved forkerte eller akavet arbejdsstillinger, som f.eks. ved forkerte løft, eller ved at sidde på kontorstole med dårlig komfort.

Vil du gerne undgå, så vidt muligt at have sygemeldinger fra medarbejdere med dårlig ryg, eller lignende? Så skal du finde en løsning, hvor dine medarbejdere, hverken laver forkerte løft, eller sidder dårligt på deres kontorstol. Introducer dine medarbejder for, hvordan tunge ting løftes rigtigt, eller få hjælp af en instruktør – og køb nogle kontorstole som er behagelige at sidde på i flere timer.

Dette er nogle af de tiltag, som sørger for at rigtig mange virksomheder undgår, for mange sygedage blandt medarbejderne. Så tag dem gerne til efterretning, og få en sundere arbejdsplads fremadrettet.