Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Har du hund i hjemmet? Hvad giver du den så at spise, og hvilke plejende produkter bruger du på den? Det er ikke spørgsmål som man hører fra andre særlig ofte – men det burde faktisk være nogle helt centrale spørgsmål som folk stillede til andre hundeejere.

Når det kommer til sundhed og renlighed, så gælder det samme for hunde som det gør for os mennesker. Får de ikke de rette kosttilskud, og vitaminer, som de har brug for, så er immunforsvaret og agility evnen der bare ikke.

Foder er ikke bare foder

Alt for mange hundeejere har den holdning at den helt billige foder til hunden er fint. Men ville du være til freds med at få færdigretter serveret for dig selv hver dag? Hunde skal lige som mennesker have de retter vitaminer og kosttilskud, hvilket bl.a. kommer fra den rette hundemad. Din hunds chancer for at få maveproblemer mindskes derfor markant, hvis du vælger at købe noget sundt og nærende hundemad til den.

En sund hund har en sund pels

De fleste mennesker går rigtigt meget op i deres hår, og hvordan det sidder og ser ud. Gør du så også det med din hund? Det er rigtig vigtigt at pelsen på din hund bliver passet, som den hverken bliver uldet eller at huden bliver tør. Her finder der en række shampoos og balsams, som kan hjælpe med dette.

Hvis det er en langhåret hund som du har, så sørg for at dens pels ikke bliver filtret, ved at børste den regelmæssigt. Det gør lige så ondt på en hund at have filtret hår, som det gør hvis du har. Køb derfor en god hundebørste, som kan rede håret på din hund.

Der findes naturligvis mange flere plejende produkter til din hund, f.eks. snude cremer osv. og intet er undværligt, lige meget, hvilken hund det er – som du har.

Husker du at passe på din hund og dens sundhed, er chancerne for at du skal besøge dyrlægen også minimal.