Rabarbergrød – fra jord til bord med børnene
Det er vigtigt at få kvalitetstid sammen med børnene i en travl hverdag. Det kan dog være, at du mangler inspiration til en god aktivitet, som du og børnene kan lave sammen. Det kan være meget lærerigt for børnene at se, hvordan grøntsager kommer fra jorden og op på tallerkenen. Hvis du har rabarber i haven, kan du lave rabarbergrød sammen med børnene. På den måde får du god kvalitetstid med børnene, samtidig med at de lærer, hvordan maden kommer fra jord til bord.
Så og høst rabarber med børnene
Hvis du har en urtehave eller en plantekasse, kan du tage børnene med ud i haven for at så rabarber. Det kan være en meget lærerig proces for børnene, fordi de selv får lov til at hjælpe med at så. Du kan også købe en rabarberplante, som skal plantes i jorden i stedet for at købe frø. På den måde skal du ikke vente flere år på at få planter, som du og børnene kan høste.
Du kan enten plante rabarberplanten i foråret eller i efteråret. Sidst i marts og frem til august vil det være muligt at høste rabarber sammen med børnene. Når I har høstet rabarberne, er I klar til at gå i køkkenet for at lave rabarbergrød.
Lav rabarbergrød sammen
Du kan få børnene til at hjælpe med at lave grøden sammen med dig. Det vil give god kvalitetstid, og måske kan det gå hen at blive en tradition i familien. Hvert år kan I sammen høste rabarber og derefter lave en lækker grød. Du kan finde en god opskrift på rabarbergrød, som børnene kan være med til at læse og følge. Når I har knoklet i køkkenet, kan I velfortjent nyde grøden og hinandens selskab. Madlavningen er altså både hyggelig og lærerig.