Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Det er meningen at ens bryllupsdag skal være en af de bedste dage i brudeparrets liv, da det er der, at de siger ja til at tilbringe resten af livet sammen. Men for mange er dette bestemt ikke nogen billig fornøjelse. Der er blevet gjort en hel industri ud af bryllupper, og hvert år bruges der mange millioner kroner på at holde bryllupper herhjemme i Danmark. Når danskerne bliver gift i kirken, bruger de i gennemsnit 108.000 kroner på hele begivenheden. Det er dog muligt at komme langt under og stadigvæk få en helt fantastisk dag.

Hold receptionen hjemme

Når mange danskere skal finde bryllupslokaler til bryllupsfesten, så kigger de på store smukke hoteller og festlokaler. Sådanne steder garanterer magiske rammer for enhver bryllupsfest, men denne magi kan man bestemt også skabe selvom man holder festen derhjemme. Uanset om man holder festen inde eller ude, skal der selvfølgelig være plads nok. Ellers skal man have godt med pynt og anden udsmykning som kan danne rammerne for festen.

Benyt jer af tjenester

Det er selvfølgelig ikke alle som har et netværk som består af personer som i resultat af deres jobs kan hjælpe med bryllupsopgaver. Men hvis man kender nogen, så kan det være en god idé at benytte sig af det. Hvis man kender en som er god til mad, kan man spare lidt på maden, hvis man kender en musiker, kan man spare på musikken osv.

Hold det småt og intimt

Når man skal giftes, så vil man ofte dele det med så mange som muligt. Faktum er bare, at det bliver dyre jo flere personer, man inviterer. Derfor bliver man ofte nødt til at undlade at invitere nogen. Man skal i hvert fald ikke invitere nogen af hensyn til dem, da det er ens egen specielle dag. Og et lille intimt bryllup med de tætteste venner og familie kan blive mindst lige så specielt som et stort pompøst bryllup.