Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Hvis du står i en situation, hvor du har lidt penge stående på kontoen, kan det være fristende at overveje at investere det. Det er de færreste banker, der giver renter for de penge man har stående på en konto, og man kan i flere tilfælde komme til at betale penge for at have dem stående frem for at få penge, som i “de gode gamle dage”.

Derfor kan det også være fristende at investere dem, eller få nogen til at investere dem for sig. Der er naturligvis ingen garantier, og hvis man ikke ved hvad man begiver sig ud i, kan det da også hurtigt blive meget værre end at renterne er dårlige. Man bør sætte sig ind i hvad man laver, inden man investere sine hårdtoptjente kroner. Du kan læse mere om aktier for begyndere her.

Invester dansk

Lige da Corona krisen indtraf styrtede aktierne direkte mod bunden, men efterfølgende har de rettet sig godt ind, og er mere eller mindre på niveau med inden krisen. Danske aktier er altså stadig et godt sted at sætte sin penge. Især hvis man satser på de store hæderkronede danske virksomheder, er ens investering i mange tilfælde er ret sikre hænder.

Du skal ikke investere i de “sikre” aktier hvor at lave hurtige penge, men over en længer periode er der næsten altid gevinst. Det kunne være ting som Novo Nordisk eller lignende. Havde du eksempelvis købt for 35.000 kroner Novo Nordisk aktier for et år siden, kunne du idag sælge dem for 44.000 – sådan en forrentningen finder du ikke i bankens indlånsrente.

Det er desuden gode signaler for økonomien generelt, når der bliver investeret i de danske virksomheder. Så udover at det er godt for dig, er det godt for virksomhederne og i sidste ende også for den samlede økonomi i landet.