Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Når du forsøger at vækste i din virksomhed, er det en kombination af at forsøge at gøre din omsætning større og dine udgifter mindre. Det nytter ikke noget, hvis dine udgifter og omkostninger bare stiger i takt med, at din omsætning stiger. Derfor handler det om hele tiden at presse dine udgifter i bund.

Skær en hel afdeling fra

De fleste afdelinger i virksomheden kan naturligvis ikke bare skæres fra. Men hvis du har nogle afdelinger, hvor der egentlig ikke er nok arbejde til at have nogle mennesker fast ansat til jobbet, så skær den afdeling fra og få assistance ude fra i stedet. Hvis du f.eks. har nogle opgaver inden for økonomi og regnskab, som kun er der en gang imellem, kan du nøjes med at hente regnskabsassistance ind, når du har brug for det. Få regnskabsassistance her og spar store mængder penge. Det kan også være, at du lige nu har rengøringshjælp ansat, men at det ville være billigere at outsource den del også.

Investér i mere effektive maskiner

Hvis du har en virksomhed med egen produktion, kan du spare penge ved at forsøge at effektivisere jeres processer. Hvis I i din virksomhed kan begynde at gøre tingene hurtigere og lave mere på samme mængde tid som førhen, vil du også kunne mærkes positivt på bundlinjen. Så hvis I har nogle ældre maskiner, der sagtens ville kunne blive hurtigere ved at blive udskiftet, kunne du overveje at gøre det.

Spar på de små ting

Hvis ikke der er nogle større ting, som du mener, at I kan spare på, kan I forsøge at spare på alle de små ting, som samlet set kan nytte noget. Måske I ikke har brug for alle de kontorartikler såsom kuglepinde og spildt printerpapir. Eller måske I godt kunne skrue en smule ned for varmen.