Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Når man får børn, finder man hurtigt ud af, at det ikke er en helt billig affære. Det vidste man jo sådan set godt på forhånd, men man kan blive overrasket over, hvor meget tøj et barn egentlig bruger. Selv når de er allermindst og bare kan få mad fra brystet, skal man bruge penge på nyt tøj, fordi de ustandseligt vokser ud af det gamle. Men her får du et par tips til, hvordan du kan spare penge på børnetøj – uden at gå på kompromis med kvaliteten.

Køb uden for sæson

Børnetøj er helt ligesom grøntsager – bare modsat. Det er nemlig absolut ikke smart at købe børnetøj, når det er i sæson. Langt hen ad vejen kan du spare penge ved at købe uden for sæsonen, hvis det altså er tøj, der har en sæson.

Åbenlyse ting som regntøj, termosæt og, hue og handsker kan du ofte finde som udsalgsvarer i slutningen af sæsonen, og hvis du køber brugt, kan du ofte finde dem hele året. Som udgangspunkt er det godt at købe så meget som muligt brugt, fordi barnet bruger det i så kort tid og derfor hverken slider tøj op eller bruger det længe nok til, at det kan betale sig at købe splinternyt. Samtidig er de skadelige kemikalier som regel vasket helt ud af stoffet, når det har været brugt i noget tid, så dit barn får et sundere stykke tøj.

Køb mindre

Ja, dette tip siger måske lidt sig selv. Men faktisk køber de fleste af os tonsvis af ting til børnene, og mange er mere eller mindre unødvendige. For eksempel kan børn som regel klare sig med ret få bluser. Før det første kan den samme bluse nemt bruges flere gange før vask, hvis de ikke har spildt. For det andet kan risikoen for spild mindskes drastisk, hvis barnet får lov til at løbe med bar mave derhjemme – som de fleste helst vil. Det giver en bedre kontakt med de ting og materialer, som barnet leger med, og mad kan nemt fjernes fra maven – og andre steder – med en vaskeklud.