Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

En af de ting der fylder meget i os danskeres privatforbrug er ikke overraskende dagligvarer og lignende. I gennemsnit bruger vi lige omkring 3000 kroner om måneden på indkøb af madvarer og ikke-alkoholiske drikke. Nu tænker du måske, at du bruger meget mere i husholdningen. Bemærk dog at tallet kun dækker fødevarer og altså ikke toiletpapir, køkkenrulle, bleer, opvaskemiddel osv osv.

Der er naturligvis også mange der trækker dette gennemsnitbeløb gevaldigt op, og der er mange der trækker det gevaldigt ned. Set over en bred kam er dette dog ca. det du kan se forsvinde ud af budgettet hver måned. Et beløb der kunne være meget mindre.

Mange penge at spare ved at købe stort ind

En stor del af vores penge, når vi handler, bliver brugt til impulskøb, som ikke var planlagte hjemmefra. Derfor er det i vid udstrækning også ofte ting, vi ikke har brug for. Jo oftere man handler, jo oftere har mulighed for at lave impulskøb.

Handler man mere sjældent, men derimod stort ind, og efter indkøbslister, så er det som regel langt mere velovervejet. Der er lavet mange undersøgelser på området, og det menes at man kan spare mellem 20 og 30% på sine indkøb ved at handle en eller to gange om ugen i stedet for 5-6 gange.

Køb online og spar tid

Udover at man kan spare mange penge ved at handle stort ind, så kan man også spare meget tid ved det. Man kan hurtigt bruge en lille time på at handle, og det kan du så gange med antallet af gange du besøger din lokale SuperBrugsen, Netto, Bilka eller hvor du nu handler.

Der er kommet flere og flere muligheder for ar handle ind online. Både når det kommer til mad og almindelige dagligvarer. Her på Online-supermarkeder.dk kan du se en oversigt over dem der findes.

Sådan gør du

Hvis du gerne vil spare penge, skal du i bund og grund gøre sådan her.

  • Nøjes med at handle en gang om ugen – max to
  • Lav madplaner så du ved lige hvad du skal have
  • Lav indkøbsedlen inden du handler (også online) og hold til det der står på den.
  • Hvis du skal købe slik eller søde sager, så beslut dig hjemmefra hvad det skal være. Ellers kan der nemt komme lidt ekstra med.