Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Du kender nok det at din forbrugsregning er løbet løbsk, og du står pludselig og mangler penge i den forkerte ende af budgettet. Dette er noget der ofte genere boligejere, forbruget er pludselig steget men hvordan? og hvad skal man gøre? Vi giver dig tips til hvordan du kan bringe din el, vand og varme regning i bund, så du oveni kan spare ekstra penge til opsparingen.

De nemme

De helt nemme løsninger til at få styr på økonomien og spare penge på forbrug, er helt klart at huske ting: slukke lyset, sluk alle kontakter, se mindre tv, sluk bruseren osv.

Der er mange generelle tips som kan hjælpe dig til et lavere forbrug, blandt andet skal du huske at slukke alle kontakter og lys inden du går i seng. Men hvis du vil spare helt ind til benet, så skal du tænke over rum og lys. Behøver du egentligt have lyset tændt i køkkenet, kontoret og soveværelset, når du faktisk har siddet i stuen de sidste 2 timer?

Det er logik for burhøns at du sparer penge hvis du bruger mindre, men det kan være svært at huske på du bruger mange penge hvis tv’et står tændt en hel dag. Husk at slukke alle el apparater når du ikke bruger dem, det samme gælder for computeren, hvis du ikke burger den, så sluk den.

Den sidste kender du nok, fra din barndom, det er den med vandet og badet. Det kan betale sig at tage kortere bad, men ikke nok med det så sluk bruseren mens du putter shampoo i håret.

Udskiftningen

Er din hårde hvidevarer ved at være gamle, kan det altså godt betale sig at skifte dem ud med nye. Der er idag en kæmpe forskel på gamle og nye hvidevarer. Man siger at du ca. kan spare 550 kr. om året, hvis du skifter din 10 år gamle tørretumbler ud, såfremt du bruger den 1 gang om ugen. Der er muligheder indenfor alle de hårde hvidevarer, men man siger som tommelfingerregel, at når de bliver 10 år gamle, så skal de altså til at skiftes ud. Kom igang med at skifte dine ting du kan jo starte med enten køleskab, vaskemaskine, opvaskemaskine, kummefryser, eller skift tørretumbleren her.