Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Er du klar på at føre en hobby ud i livet og samtidig ud i æteren? Holder du af at lave mad og dele madglæden med andre? Så kan du forsøge dig med at uploade videoer af alle dine yndlingsopskrifter!

En af de klare fordele ved at forsøge sig om online kok er, at man ikke behøver masser af professionel erfaring. Man behøver blot at holde af at lave mad, lidt charme og nok teknisk snilde til at optage og redigere sine videoer. Derfor er online-verdenen altså åben for alle, og ikke kun professionelle kokke.

Her får du nogle grundlæggende tips til, hvad du skal have gjort klar og måske købt, hvis du gerne vil forsøge dig med at lave mad til et publikum. Der skal nemlig gøres klar til to vidt forskellige verdener: madlavning og optagelse af madlavning.

Sæt scenen til lækker madlavning

Det absolut vigtigste element, når ens publikum ikke kan smage på maden, er udseendet. Derfor er det alfa og omega for kvaliteten af din madlavning, at du har et godt kamera og en flot baggrund. Dette betyder, at du bør investere i nogle nødvendige midler, såsom kamera, mikrofon, lys og ting til at sætte scenen som pynt og scenetæpper. Du kan finde flotte scenetæpper og anden slags tekstiler til sceneopsætning hos Sunstill ved at klikke på linket.

Det er altid nemmest at skabe et blikfang med det visuelle element. Forsøg derfor at finde scenetæpper og anden pynt til baggrunden, som afspejler din personlighed fra sin bedste side. Og vær samtidig ikke bange for at investere i køkkenudstyr, som kan passe sammen med denne personlighed. En overordnet helhedsfornemmelse mellem form og funktion vil helt klart hjælpe!

Lav mere spændende mad med mere spændende udstyr

Nogle kokke fokuserer kun på opskrifter, der er nemme at lave, mens andre laver storslåede retter, som langt de færreste seere ville forsøge at efterligne. De fleste rammer dog et sted i midten, hvor der er plads til lette retter til de travle dage på ugen samt mere indviklede retter til særlige begivenheder.

Af denne grund er det også vigtigt at investere i køkkenudstyr, der kan lidt af hvert. En rigtig god investering er en vakuumpakker, såsom dem, man kan finde blandt i det store udvalg hos PMshop. En vakuumpakker gør det nemmere og hurtigere at tilberede mad, og samtidig holder den færdige mad længere og smager bedre. Til en vakuumpakker anbefales det altid at anskaffe sig en sous vide-maskine. Nogle gange kan man være heldig at købe begge dele som sæt.

Derudover er det altid bedst at have alle de mest basale typer køkkenudstyr. Selvom en vakuumpakker så absolut er spændende og iøjnefaldende, kan man nok ikke komme lige så langt med en vakuumpakker som eksempelvis med en pande eller gryde. Som nævnt kan du også fokusere på, hvordan dit udstyr ser ud. Har du en generel lys farvesammensætning, kan du med fordel finde gryder og pander i hvid eller lysere metal. Ligeledes kan du sigte efter at få fingrene i køkkenmaskiner, såsom blender, piskeris og sågar vakuumpakker, i lysere farver.