Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Der er stor forskel på at have en bil med forbrændingsmotor og en bil med elmotor. Dermed er der også flere fordele og ulemper ved begge ting. Hvis du står i situationen, hvor du skal til at have en ny bil, fordi dingamle bil ikke kan mere, skal du begynde at overveje hvilken slags bil du skal have. Skal det være en bil med forbrændingsmotor eller en bil med elmotor? Listerne med fordele og ulemper er lange, men her får du inspiration til, hvordan du kan vælge mellem de forskellige biler. Så følg med her.

Fordele og ulemper ved en elbil

Hvis du bor i byen, er en elbil en rigtig god ide. Fordele ved elbiler er at du selv kan oplade elbilen i en lader station hjemme ved dig selv, eller du kan lade den op flere steder i byen. Hvis du derimod bor på landet, kan det være du skal overveje om en elbil er en god ide for dig. Der er mange ulemper ved at have en bil, når man bor langt væk fra storbyen. Selvom du kan oplade elbilen hjemme på matriklen, kan det være svært at finde andre steder hvor du kan oplade din elbil. Det vrimler ikke ligefrem med lader stationer i mindre byer og ude på landet.

Fordele og ulemper ved en bil med forbrændingsmotor

En bil med forbrændingsmotor, har lige så mange fordele og ulemper som en elbil. Den største fordel ved at have en bil med forbrændingsmotor, er selvfølgelig at du kan tanke alle stedet i landet. Derudover kører mange biler også langt på literen, når man køber en ny bil med forbrændingsmotor. En af de største ulemper ved at have en bil med forbrændingsmotor er, derimod at forbrændingsmotorerne sætter et ret stort CO2 aftryk. Det vil sige at bilerne udskiller rigtig meget CO2 når de kører på vejene.