Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Når efterårsregnen sætter ind, og temperaturen begynder at dale, er det let at glemme haven lidt. Mange kan trods alt blive enige om, at en have er sjovest om sommeren, hvor man både kan nyde en bog i liggestolen og holde grillaftener med vennerne. Men det er vigtigt, at man husker på sin have i vinterhalvåret, for så det bliver lettere at gå i gang igen til foråret. Det behøver heldigvis ikke være særligt dyrt at passe haven, og hvis man sørger for, at den ser pæn ud, kan det faktisk øge husets værdi ved et eventuelt salg.

Pasning i vinterhalvåret

Det siger sig selv, at man skal have fokus på forskellige ting sommer og vinter. Når det er koldt giver det for eksempel ikke mening at lede efter bær at plukke, men der er mange andre ting, man kan lave. Hvis du gerne vil have tulipaner og påskeliljer til foråret og ikke spilde dyre penge på at plante dem direkte fra potteplanter, kan du jo lægge løg ud. Køber man dem et par uger efter september, vil man ofte opleve, at løgene er faldet i pris, selvom de sagtens kan spire alligevel. Man kan også investere i nogle saltspredere, så haveområdet bliver helt sikkert at gå på. Det kan også hjælpe på snegleproblemer.

Derfor skal haven se pæn ud

Det er selvfølgelig ikke alle, der gider at bruge lige meget tid på haven, og det skal der være plads til. Men hvis man har grønne fingre eller nyder den friske luft, kan det være skønt at kredse om detaljerne. En pæn have vil helt sikkert imponere gæsterne, og hvis huset en dag skal sælges, vil den sikkert også efterlade et godt indtryk hos køberne, der måske er villige til at betale lidt ekstra for et hus med en dejlig have.