Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Efter at det er blevet besluttet, at iværksætterselskaber – bedre kendt som IVS – skal omdannes eller lukkes i løbet af 2021, må mange lukke deres iværksætterselskaber. Hvis ikke man lukker eller omdanner sit IVS, vil det resultere i en tvangslukning, hvilket i fremtiden kan føre til negative konsekvenser. Derfor er det om at få sat punktum på dit IVS på bedste vis, så du kan komme videre.

Lad revisorer stå for lukningen

Hvis du er en af dem, der står over for en lukning af ivs, handler det om at gøre det på den rigtige måde. Dette kan imidlertid være svært og forvirrende, hvorfor det kan være oplagt at få professionel hjælp af revisorer, der har helt styr på både det juridiske og det regnskabsmæssige.

Når du lader nogle dygtige revisorer håndtere din lukning, kan du være sikker på, at det bliver gjort på en effektiv og sikker måde. Du slipper for selv at skulle sætte dig ind i en masse nyt, og du kan i stedet fokusere på, hvordan du kommer bedst muligt videre.

Disse dokumenter er relevante

Det kræver ikke ret meget af dig at lukke dit IVS, hvis du får hjælp af revisorer, du behøver faktisk ikke gøre andet end at sende nogle dokumenter til din revisor. Disse dokumenter omfatter i de fleste tilfælde følgende:

  • Kontoudtog fra din bank
  • Udskrift af din skattekonto
  • ID fra alle ejere
  • Oplysningsskemaer

Når først du har bestilt din lukning og sendt de relevante dokumenter til din revisor, er der ikke mere, du behøver at gøre. Arbejdet vil nemlig blive klaret af revisorerne, hvorefter sagen skal håndteres af Erhvervsstyrelsen.

Bliv endnu klogere

Hvis du er i tvivl om noget eller bare gerne vil vide mere om lukning af IVS, kan du læse meget mere. På den måde kan du finde ud af, om du har behov for professionel håndtering af din lukning.